fredag 28 oktober 2011

onsdag 12 oktober 2011

Tradern som skrämde BBC åter i etern


Alessio Rastani i en ny öppenhjärtig intervju i irländsk TV. Tack till MFC där jag fann klippet.

Nigel strikes back!


onsdag 5 oktober 2011

Steve Jobs är tyvärr historia (1955-2011)

I väntan på att Japanerna och Nikkei skall sparka igång får jag reda på att en av vår tids stora pionjärer Steve Jobs har avlidit. Inte helt oväntat efter att han nyligen lämnat posten som vd. Det bekräftas av apple´s styrelse. Även fast jag ej är en Apple freak känns det ändå trist då Steve var en väldigt färgstark och sjukt produktiv person. Det är nog inte bara Cupertino som har sorg.


"you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma" -Steve Jobs


Klassiskt klipp från 1984 när han visar den första Macintoshen. Slänger även med en intervju från playboy. Det är den Jobs jag önskar komma ihåg. Playboy Interview With Steve Jobs

Mer rekommenderad långläsning om Jobs:

Smithsonian Oral and Video Histories: Steve Jobs (1995)

Intervju med John Sculley om vad som ligger bakom Steve Jobs framgångar i Cult of Mac 2010

Finn ett fel


Är det bara jag som stör mig på ovanstående kampanj. 
Ja vad är chansen att skrapa fram en mille på triss? Typ nästan lika stora sannolikheter som att dö i ett blixtnedslag. Några som i varje fall har goda chanser att bli det borde vara ÖVERBETALDA  " bearnaise-förvaltarna" på Alecta. Men det var ju inget alternativ märkligt.


Bearnaise-förvaltarna vinner alltid så länge inte partyt slutar.
 

Michael Lewis on Charlie Rose

http://www.charlierose.com/view/interview/11924
Michael Lewis pratar om nya boken 'Boomerang: Travels in the New Third World' (en bok baserad på en artikelserie i Vanity fair från förra året), och om den nya filmen på hans bok 'Moneyball'.

 Han var även nyss i Surveillance Middayt på U.S Bloomberg och intervjuades av Tom Keene
http://www.bloomberg.com/news/2011-10-05/michael-lewis-slams-wall-street-leadership-deficit-interview.html

tisdag 4 oktober 2011

Reset please!


Vore det inte skönt om man stängde av respiratorn och sedan valde att trycka på reset. Låta alla dessa banker gå i putten efter att berörda länder defaultat. Ja anarki kaos och soppköks köer istället för iphone köer i några år.

Men tänk vad vi som inte sitter i skiten får för möjligheter. Speciellt vi unga som sitter på väldigt liten eller helt saknar skuld. Stora möjligheter att som egenföretagare att prisa sig in eller erbjuda sina tjänster billigare dvs komma in på arbetsmarknaden. För att inte tala om chansen att kunna bygga upp en långsiktig bra portfölj med aktier och obligationer till vettiga värderingsnivåer.
Men tyvärr stannar det nog bara vid en dröm.

Mer opium till folket skrek någon potentat eller sa han pengar hmmm. Är det inte det som borde vara drömmen. Lika bra att krypa ned i slafen och fortsätta krama guldtackorna.

FOX NEWS GETS PWND BIG