tisdag 7 december 2010

Britt baisse om Kina

Britterna tycks gilla Kina baisse, lite
tankar i dagens The Telegraph.


Kina kan ha drabbats av "Lewis vändpunkt", uppkallad efter Nobel ekonomen Arthur Lewis från St Lucia. Det är ögonblicket för varje catch-up i ekonomin när utbudet av billig arbetskraft från landsbygden torkar upp, vilket leder till en uppsving i industriella löner. Denna reservarmé av billig arbetskraft från Kinesiska landsbygden har krympt drastiskt till en bråkdel av vad den var.

Börjar skeppsråttorna att fly?

Cornu var först som vanligt
Frågan är om det är ett tidigt tecken? vi har ju redan sett att antalet objekt på marknaden minskat en förklaring till detta har ju som bekant varit det så kallade "fiktiva" bolånetaket som infördes i höst.

Artikeln finns att läsa på sidan två i dagens Metro.

Bjudet på ett citat från en anonym bankman:
"– Jag sålde precis nu för att inte förlora mina pengar.De här prisnivåerna kan inte hålla i sig mycket längre, och jag har flera kollegor som gör likadant som jag."

En annan liten ironisk indikator är kanske nyheten i dagens industri i dag där
hör och häpna "Domedagsprofeten" KTH-professorn Hans Lind gör avbön från sina felaktiga prognoser över den svenska bomarknaden. Han ser inga tecken på prisfall i den närmsta tiden står det.

"När den sista pessimisten blir optimist då är det fara och färde." Återstår dock om det stämmer denna gång men det är svårt att inte vara lite cynisk.

Bank run day

Snabba pengar på banken

måndag 6 december 2010

Lite värdefull Pm Q&A med Don Durrett


How to Invest in Gold & Silver: A Complete Guide From an Investor's Viewpoint

Klimat psykos

Klimatångest nytt fenomen i psykiatrin
Min klack tar inge tjack men vi vrider oss ändå av skratt! kanske en portion "peakoil" kan bota! Eller kommer dessa snart att även drabbas av Peakoil psykos? Svårt att inte låta bli att raljera.